Strona główna » Korff Milano – nowa marka kosmetyków premium w Polsce

Korff Milano – nowa marka kosmetyków premium w Polsce

Korff Milano to włoskie kosmetyki z segmentu premium, które od niedawna są dostępne również w Polsce, w sklepie internetowym Beauty&Me. Przez ostatni miesiąc miałam okazję testować intensywne serum modelujące oraz krem modelujący do skóry wokół oczu i ust z serii Lifting. Pewnie pomyślicie dlaczego tak młoda osoba testowała serię dla dojrzałych kobiet? Seria lifting jest przeznaczona do każdego rodzaju cery oraz wieku. Poza tym przy wyborze kosmetyków do pielęgnacji nigdy nie kieruję się zaleceniami producentów na temat tego, dla kobiet w jakim wieku przeznaczone są kosmetyki. Od lat staram się słuchać swojej cery i przede wszystkim ją obserwować. Bywają dni, gdy na mojej buzi gości naturalny olejek np. z pestek malin, a następnego tylko i wyłącznie serum marki Korff Milano. Wszystko zależy od potrzeb mojej skóry.

Intensywne serum modelujące Lifting Korff Milano

Serum jest bardzo lekkie, co od początku przekonało mnie do jego przetestowania. Nauczyłam się tego, że moja skóra lubi jedynie lekkie konsystencje produktów, które nakładam i od czasu do czasu naturalne olejki (bywają dni, że jest mocno przesuszona i podrażniona, szczególnie w okresie gdy zaczynają pylić m.in. trawy, na które jestem uczulona).

serum lifting korff milano

Produkt jest nie tylko lekki, ale posiada również delikatne drobinki, które ładnie rozświetlają skórę. Nie jest to jednak mocne rozświetlenie jak po zastosowaniu rozświetlacza, a bardzo naturalny efekt glow. Tego typu efekt bardzo mi się podoba, ponieważ po zimie moja skóra wyglądała na bardzo zmęczoną i poszarzałą. Bardzo często produkt gości na mojej buzi solo. Nakładam go rano i wieczorem (wklepuję). Po obudzeniu skóra jest napięta i naturalnie rozświetlona. Butelka produktu jest niezwykle poręczna, nawet podczas podróży. Serum oraz krem pod oczy były ze mną podczas weekendowego wyjazdu do Dziadków. Podczas podróży nic się nie wylały, mimo że produkty nie były przeze mnie zbyt dobrze zabezpieczone.

Krem modelujący do skóry wokół oczu i ust Korff Milano

Muszę Wam się przyznać, że rzadko pamiętam o kremie pod oczy, dlatego testy tego produktu zmusiły mnie do systematyczności – bardzo chciałam sprawdzić czy przy regularnym stosowaniu kremu pod oczy zauważę jakiekolwiek efekty. Od dziecka mam bardzo duże cienie pod oczami, co powoduje, że zazwyczaj bardzo szybko się poddaję, jeśli chodzi o tego typu produkty. To, że nie widzę żadnych efektów powoduje u mnie niechęć i odstawienie kremów pod oczy. Przy marce Korff Milano i bardzo zachęcających efektach podczas stosowania serum, postanowiłam że dam temu produktowi szansę.

krem pod oczy korff milano

Krem stosowałam jedynie pod oczy, więc tego dotyczy moja opinia. Nie będę Was oszukiwać, że efekt zobaczyłam już po pierwszym zastosowaniu, jak było w przypadku serum. Tutaj efekty zauważyłam po ok. 5-7 dniach regularnego stosowania produktu. Nie obwiniam samego produktu, a raczej siebie, bo jak już wspomniałam – moja skóra pod oczami jest ciężka w pielęgnacji. Przy regularnym używaniu kremu pod oczy (na noc) zauważyłam, że skóra pod oczami jest bardziej napięta i nawilżona. Mam również wrażenie, że moje cienie pod oczami nie są już aż tak bardzo widoczne. Oczywiście nie oczekiwałam od tego produktu likwidacji cieni pod oczami, bo to nie jego zadanie, ale przyznam szczerze że był to bardzo miły dodatek do pozostałych efektów.

***

Oba produkty marki Korff Milano zrobiły na mnie naprawdę dobre wrażenie – na pewno serum będzie stałym gościem w mojej kosmetyczce. Uwielbiam efekt glow, który mam na buzi po jego zastosowaniu. O napięciu skóry nie muszę już wspominać. To jest po prostu magia!

Jeśli podczas robienia zakupów w sklepie internetowym Beauty&ME wpiszecie hasło dpblogpl uzyskacie 15% rabatu na wybrane produkty. Zachęcam do skorzystania z promocji.

Kto jest ciekawy jakich produktów do makijażu używam i jakie polecam, niech sprawdzi ten artykuł na temat moich ulubionych produktów do makijażu z segmentu premium.

44 Comments

  1. Avatar Kasica 21 maja 2019 / 08:36

    Nie byłam przekonana do tych kosmetyków bo są drogie, ale jak zobaczyłam efekty u dziewczyn to oniemiałam!

    • dpblogpl dpblogpl 21 maja 2019 / 09:49

      Maja Hyży bardzo chwaliła sobie serię nawilżającą – mówiła, że mocno poprawiła stan jej skóry 🙂

  2. Avatar Anita 21 maja 2019 / 07:03

    Zdałam sobie sprawę, że używałam kiedyś tych produktów, a nawet przywiozłam je z wycieczki z Włoch 3 lata temu. Od tego czasu nie mogłam ich nigdzie znaleźć i zapomniałam o nich. Dziękuję za przypomnienie były bardzo dobre…co prawda przywiozłam wtedy kolorówkę.

    • dpblogpl dpblogpl 21 maja 2019 / 09:51

      O proszę! To teraz możesz je bez problemu kupić w sklepie Beauty&Me 🙂 Mam informacje z pierwszej ręki, że kolorówka też się niedługo pojawi w tym sklepie 😉

  3. Avatar Madeline 20 maja 2019 / 18:05

    Ciesze się za każdym razem jak widzę kolejną polską markę na rynku 😉
    Przy okazji na pewno wypróbuje 😉

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 21:35

      To jest włoska marka kosmetyków, od niedawna dostępna w Polsce 🙂

  4. Avatar Anonim 20 maja 2019 / 12:57

    A jakie maja ceny ???

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 14:04

      Serum kosztuje 214 zł, a krem pod oczy 172 zł. W poście masz kod rabatowy -15% 🙂

  5. Avatar Roksana 20 maja 2019 / 12:53

    W jakiej cenie jest to serum?

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 14:05

      Serum kosztuje 214 zł, ale w poście masz kod rabatowy -15% 🙂

  6. Avatar Anna 20 maja 2019 / 11:56

    Kolekcja wygląda przepięknie! Ale o tym, że ta marka jest w Polsce nie słyszałam. Kupowałam ich produkty jak mieszkałam we Włoszech, a potem zapomniałam bo nie były nigdzie dostępne tylko trzeba je było ściągać i niezbyt się opłacało. Na pewno skorzystam z Twojego kodu rabatowego. Pozdrawiam 🙂

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 14:03

      Tak! Marka Korff Milano jest dostępna w sklepie Beauty&Me. Póki co tylko pielęgnacja, ale mam info z pierwszej ręki, że będą też produkty do makijażu. Jestem ciekawa również ich kolorówki, bo słyszałam o niej same dobre opinie. Miałam okazję testować tusz do rzęs i sprawdził się bardzo dobrze, chociaż moim ulubieńcem jest Chanel Inimitable.

  7. Avatar LADYGAT 20 maja 2019 / 11:00

    Czy to serum roluje się pod makijażem??? Ktoś używal pod makijaż z Was???

  8. Avatar Kornelia 20 maja 2019 / 10:56

    Szkoda, że ten produkty są takie taki drogie, chętnie bym wypróbowała, ale mam wrażliwą cerę 🙁

  9. Avatar Adrianna 20 maja 2019 / 08:29

    Piękne zdjęcia!!!!!!

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:44

      Dziękujemy bardzo 🙂 Mam nadzieję, że produkty Korff Milano też Ci się podobają 🙂

  10. Avatar Asia 20 maja 2019 / 06:35

    Moim hitem jest serum resibo. Wypróbuj koniecznie 🙂

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:44

      Znam to serum bardzo dobrze. Nawet na blogu znajdziesz jego recenzję 🙂

    • Avatar Anonim 20 maja 2019 / 13:00

      Po resibo serum miałam duży wysyp, ale ja mam cerę wrażliwą.

      • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 14:06

        To ciekawe! Ja mam cerę alergiczną i skórę mieszaną, a po tym serum nic mi się złego nie działo. Nawet mam go jeszcze trochę i czasami używam na noc.

  11. Avatar Marta 19 maja 2019 / 23:36

    Jeżeli chodzi o kremy pod oczy to miałam chyba wszystkie 🙈 Moi ulubieńcy to Make me bio oraz Mokosh z ogórkiem.

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:45

      Niestety nie znam żadnego z tych produktów, ale skoro je polecasz to muszę sprawdzić. Dzięki! 🙂

  12. Avatar Agata 19 maja 2019 / 22:56

    Zachwycają mnie produkty marki Korff. Jakość i dbałość o szczegóły tych kosmetyków jest na najwyższym poziomie.

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 08:21

      Bardzo polubiłam się z tymi dwoma produktami. Zarówno serum jak i krem pod oczy zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie – serum właśnie używam drugie opakowanie i na pewno sięgnę po kolejne 🙂

  13. Avatar Ania 19 maja 2019 / 22:34

    Kusi mnie ten krem pod oczy 🙂

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:46

      W takim razie skorzystaj z rabatu i przetestuj go 😉

      • Avatar Ania 20 maja 2019 / 15:45

        Taki mam plan 😉

    • Avatar Olga 20 maja 2019 / 09:59

      Mnie bardziej kusi to serum, jakoś nie lubię kremów pod oczy bo żadne nie działają…

  14. Avatar Anonim 19 maja 2019 / 21:38

    Też kupiłam ostatnio te serum i jest perfekcyjne – po prostu rewelacja!!!

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:47

      Cieszę się, że Tobie też tak dobrze to serum służy. Uwielbiam te drobinki, które pięknie rozświetlają cerę. Używam to serum na dzień i na noc, a Ty?

  15. Avatar Magda 19 maja 2019 / 20:27

    Nie znam jeszcze tej marki…muszę się jej przyjrzeć!!! Fajna recenzja i przekonała mnie do zakupu.

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:48

      Cieszę się, że mój artykuł przekonał Cię do zakupów. Co będziesz kupować – serum czy krem? A może i to i to? 😉

  16. Avatar Karolina 19 maja 2019 / 19:00

    Od dawna szukam serum do twarzy, wypróbuję ten z Twojej rekomendacji. Poszukuję teżą dobrego kremu na dzień może ktoś ma jakieś podpowiedzi ?

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:49

      Powiem Ci szczerze, że właściwie nie używam kremu na dzień. Wystarczy mi to serum – używam je na dzień i na noc 🙂

  17. Avatar Patrycja 19 maja 2019 / 18:39

    BYŁO O KOSMETYKACH KOLOROWYCH, TO CZEKAŁAM NA POST O PIELĘGNACJI TWARZY.
    JAKICH PRODUKTÓW UŻYWASZ DO MYCIA TWARZY?

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:51

      Szczerze mówiąc nie myję twarzy żadnymi produktami. Przemywam twarz micelem rano i wieczorem oraz srebrem koloidalnym. Wodę do mycia twarzy używam tylko do spłukiwania peelingu enzymatycznego Tołpy, a tak raczej nie ma ona kontaktu z moją buzią. Woda bardzo wysuszała mi cerę – niezależnie od tego, czy była to woda z kranu, przegotowana czy filtrowana. Moja buzia chyba wody nie lubi 😉

  18. Avatar Jagoda 19 maja 2019 / 18:28

    Nigdy nie słyszałam o korff milano to chyba jakaś nowa marka zupełnie bo kocham kosmetyki i jej nie znam hahahahahah 😉

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:52

      Ta marka dopiero od niedawna jest dostępna na polskim rynku, a sklep Beauty&Me jest oficjalnym dystrybutorem tej marki w Polsce 🙂 Zachęcam do zapoznania się z ich asortymentem, bo oprócz tych dwóch produktów mają też linię oczyszczającą czy nawilżającą (na ich temat są też bardzo dobre opinie).

  19. Avatar Daria 19 maja 2019 / 17:37

    Tak samo jak Ty nie mogę znaleźć odpowiedniego kremu pod oczy. Z niecierpliwością czekałam na ten post kiedy pokazywałaś na Instagram Stories ten produkt.

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:53

      W takim razie mam nadzieję, że moja recenzja przekonała Cię do zakupu tego kremu pod oczy 🙂

  20. Avatar Justynka 19 maja 2019 / 17:32

    Kosmetyki wyglądają zachęcająco i jeszcze ich dokładny opis. Podobają mi się też te spineczki z perełkami muszą Ci bardzo pasować :*

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:54

      Haha bardzo dziękuję! Kocham perełki, jak wiadomo 😉 Wydaje mi się, że pokazywałam je na IG na włosach…jak nie na profilu głównym to na pewno na Stories 🙂

  21. Avatar Agu Agula 19 maja 2019 / 16:27

    Szukałam właśnie kodu rabatowego do tego sklpeu dzięki!

    • dpblogpl dpblogpl 20 maja 2019 / 09:55

      O widzisz jak dobrze trafiłaś! A co planujesz kupić? Coś z pokazanych produktów, czy może coś zupełnie innego? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.